Referenciák - Lesenceistvánd Község Önkormányzata

Lesenceistvánd Község Önkormányzata

A projektek gazdája a Lesenceistvánd Község Önkormányzata. A telepítések helyszíne Lesenceistvánd, összesen 3 napelemes rendszer létesült, amelyek a polgármesteri hivatal, az óvoda és a művelődési ház villamos energiaellátásának döntő részét biztosítják.

Polgármesteri hivatal. A napelemes rendszer összesen 8 db Korax KS 245 polikristályos napelem modult tartalmaz, a beépített teljesítmény 1,96 kWp.

A napelem modulok a ferde cseréptetőre 3 blokkban, azonos tetőfelületre kerültek telepítésre. Az épület ferde cseréptetős, nagyon osztott, ablakfülkével is, amelyet a rendszer telepítésénél figyelembe kellett venni. A villamos hálózathoz a rendszer egy Siac-Solei 2 inverteren keresztül csatlakozik.

Óvoda. A napelemes rendszer összesen 22 db Korax KS 245 polikristályos napelem modult tartalmaz, a beépített teljesítmény 5,39 kWp.

A napelem modulok az óvoda épületének ferde cseréptetőjére kerültek az épület udvar felőli oldalán az optimális tájolás érdekében. A modulok álló helyzetűek és három sorban helyezkednek el. A villamos hálózathoz a rendszer egy Fronius IG TL 5.0 inverteren keresztül csatlakozik.

Művelődési ház. A napelemes rendszer összesen 16 db Korax KS 245 polikristályos napelem modult tartalmaz, így a beépített teljesítmény 3,92 kWp.

A napelem modulok az épület ferde cseréptetőjére kerültek két sorban, igazodva a tető adottságaihoz. A villamos hálózathoz a rendszer egy Fronius IG TL 4.0 inverteren keresztül csatlakozik.

A 3 projekt a KEOP 410-A pályázati konstrukcióban összesen 10 368 799 Ft támogatást nyert el.