Referenciák - Jászárokszállás és Vidéke Körzeti ...

Jászárokszállás és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

A Jászárokszállás és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet két fiókja kapott napelemes rendszert.

Jászárokszállás. A napelemes rendszer összesen 94 db Korax KS 245 polikristályos napelem modult tartalmaz, a beépített teljesítmény 23,03 kWp.

A napelem modulok telepítését az épület tetőszerkezete határozta meg. Az épület tagolt, a cserépborítású ferdetető osztott és a rendelkezésre álló tetőfelület is korlátozott. A modulok így két eltérő tájolású tetősíkra kerültek. Az eltérő tájolású modulok külön invertert kaptak. A két független inverter külön-külön az optimális munkaponton termeli az áramot. A villamos hálózathoz a rendszer 1 db SMA Sunny Tripower 10000 TL és 1 db SMA Sunny Tripower 12000 TL invertereken keresztül csatlakozik.

Jászapáti. A napelemes rendszer összesen 48 db Korax KS 245 polikristályos napelem modult tartalmaz, a beépített teljesítmény 11,76 kWp.

A napelem modulok telepítése nagyon hasonló a Jászárokszállási telepítéshez. A napelem modulok telepítését az épület tetőszerkezete határozta meg itt is. Az épület tagolt, a cserépborítású ferdetető osztott és a rendelkezésre álló tetőfelület is korlátozott. A modulok így két eltérő tájolású tetősíkra kerültek. Itt nem két külön invertert alkalmaznak, hanem egy olyan inverteret, amely képes egyszerre több optimális munkaponton dolgozni. Az alkalmazott inverter képes több string kezelésére és stringenként az optimális munkaponton történő áramtermelésre. A villamos hálózathoz a rendszer egy Fronius IG Plus 150V-3 inverteren keresztül csatlakozik.

A két projekt a KEOP 410-A pályázati konstrukcióban összesen 20 674 279 Ft támogatást nyert el .